top of page

FAQ

Veelgestelde vragen

HEB IK EEN RIJBEWIJS NODIG?

Voor het besturen van een e-chopper heb je een rijbewijs nodig. De volgende rijbewijzen zijn voldoende: autorijbewijs (B), motorrijbewijs (A) of bromfietsrijbewijs (AM). Bij het ophalen van de e-chopper dient elke bestuurder het rijbewijs te kunnen tonen. 

Voor het huren van een e-bike heb je geen rijbewijs nodig. Wel vragen we je een formulier in te vullen met een kopie van je identificatie bewijs/paspoort/rijbewijs. 

WELKE BETAALMETHODEN ACCEPTEREN JULLIE?

Je kunt bij het online boeken en via IDEAL betalen.

HOE WERKT HET HUREN VAN EEN E-CHOPPER OF E-BIKE?

Je kunt via de website een boeking maken voor een e-chopper of e-bike met de startdatum en tijd van jouw keuze. 

Na het boeken krijg je per email een bevestiging van je boeking. 

Op de dag van je boeking bezoek je de locatie van WeRental om je voertuig op te halen. WeRental heeft de mogelijkheid, conform onze algemene voorwaarden, een borgstelling te vragen voor het huren van het voertuig.


Je krijgt daar instructie van één van onze medewerkers over het gebruik van het voertuig. Je controleert samen met onze medewerker of het voertuig geen zichtbare schade heeft en alles naar behoren functioneert zoals je verwacht. Verder krijg je de mogelijkheid om rustig te oefenen met het voertuig op een afgesloten terrein. Pas als je voldoende vertrouwen hebt en wij vinden dat je voldoende vaardigheid hebt getoond mag je de openbare weg op. 

Je kunt dan genieten van één van de mooie routes die door WeRental is samengesteld. Je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid het mooie Amsterdam verkennen. Let alleen wel goed op de verkeersregels in Amsterdam! 

Na afloop van de verhuurperiode lever je het voertuig weer in bij WeRental. Één van onze medewerkers zal het voertuig controleren op schades. Vervolgens teken je voor akkoord voor het retour brengen van het voertuig. Pas bij het tekenen voor retour eindigt de verantwoordelijkheid van de bestuurder over het voertuig. Tot die tijd blijft de bestuurder verantwoordelijk voor het voertuig en is de huurperiode nog niet beëindigd. 

WeRental verwacht dat alle voertuigen voor 18:00 retour zijn. Andere retourtijden zijn mogelijk in overleg. 

IS HET MOGELIJK OM ZOWEL EEN E-CHOPPER ALS E-BIKE TE HUREN?

Ja dat kan! Het is zeker mogelijk om beiden te huren. Dit is een uitkomst voor mensen die geen rijbewijs hebben of niet op een e-chopper durven te rijden. 

Indien je met de e-chopper rustig rijdt, is het geen probleem om mee te fietsen met de e-bike. 

WAT ZIJN DE REGELS IN AMSTERDAM VOOR DE E-CHOPPER?

In de gemeente Amsterdam gelden speciale regels waar je wel en niet mag rijden met een brommer of scooter. 

Daarnaast is het in Amsterdam verplicht een helm te dragen bij het berijden van een e-chopper. 

Zie hieronder een aantal links betreffende alle specifieke verkeersregels in Amsterdam: 

Pas op: eventuele boetes zijn voor rekening van de bestuurder! 

WAT ZIJN DE REGELS IN AMSTERDAM VOOR DE E-BIKE?

In Amsterdam mag je rijden op het fietspad met de e-bike. Fietsen op stoep e.d. is niet toegestaan. Let verder goed op waar je de fiets parkeert. Zet het voertuig goed op slot en parkeer enkel waar staat aangegeven dat je mag parkeren.

Pas op: eventuele boetes zijn voor rekening van de bestuurder! 

WAT IS HET BEREIK VAN DE E-CHOPPER?

Met een volle accu moet je zonder problemen 50 km kunnen rijden.
WeRental biedt de mogelijkheid aan voor een 'accu pitstop'. Hierbij kunt u gemakkelijk een accu laten wisselen voor extra bereik.

WAT IS HET BEREIK VAN DE E-FATBIKE?

Met een volle accu moet je zonder problemen 100 km kunnen fietsen, meer dan voldoende voor dag in Amsterdam!

WAT IS DE MINIMUM LEEFTIJD VOOR HET BESTUREN VAN EEN VOERTUIG (E-BIKE OF E-CHOPPER).

Voor de E-Chopper geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

Het mogelijk een E-Chopper te gebruiken vanaf 16 jaar is, indien bestuurder beschikt over een geldig rijbewijs en samen rijdt met een volwassene (18+). Van deze volwassene wordt verwacht dat hij/zij verantwoordelijkheid draagt voor het voertuig en het welzijn van de minderjarige. De volwassene tekent ook voor deze verantwoordelijkheid. Voor de E-Bike geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

Het mogelijk een E-Bike te gebruiken vanaf 16 jaar is, indien bestuurder  samen rijdt met een volwassene (18+). Van deze volwassene wordt verwacht dat hij/zij verantwoordelijkheid draagt voor het voertuig en het welzijn van de minderjarige. 

IK HEB SCHADE GEREDEN, WAT NU?

Oei, dat is vervelend! Aan het einde van elke rit lopen wij met u langs het voertuig om het voertuig te inspecteren. Indien er schade wordt geconstateerd, wordt hier een aantekening van gemaakt op het registratieformulier. 

In de daarop volgende dagen of weken (maar in ieder geval binnen 21 dagen) zult u een bericht ontvangen van het schadebedrag, met een eventuele onderbouwing daarvan. 

MOET IK BORG BETALEN?

Ja, wij vragen een vorm van borgstelling bij het meenemen van de voertuigen. Er zijn een aantal mogelijkheden: 

  • Dit kan een geldbedrag zijn, wat vervolgens terug wordt overgemaakt na de verhuurperiode. Het bedrag is €350,- voor maximaal 5 e-choppers of e-bikes. 

  • Het is ook mogelijk een paspoort, ID of rijbewijs achter te laten bij WeRental als borgstelling. Het document krijg je weer terug wanneer alle voertuigen volledig en onbeschadigd worden ingeleverd. 

HOE WERKT 'FLEXIBEL OMBOEKEN'?

Eenmalig flexibel je datum en tijd veranderen, om welke reden dan ook (tot 24 uur van te voren)! 

Word er slecht weer verwacht? Of ben je bang dat iemand ziek wordt? Je kunt dan eenmaling je activiteit verplaatsen naar een nieuwe datum en tijd (tot 24 uur van te voren). Indien je deze optie hebt gekocht kun je tot 24 uur voorafgaand aan de activiteit een email sturen met het verzoek de activiteit te verplaatsen. Vermeld in deze email altijd:

  • je boekingsnummer; 

  • oorspronkelijk activiteit met datum en tijd;

  • naam; 

  • nieuwe datum en tijd voor de activiteit.

Flexibel omboeken is enkel van toepassing op activiteiten en groepjes tot 8 personen en is niet van toepassing op grotere groepen en/of eten en drinken. 

FAQ: Veelgestelde vragen
bottom of page